Saunaohjeet

Vedenhaku

Sompasaunan kiukaille heitetään vain puhdasta vettä. Vesihana sijaitsee noin sadan metrin päästä tontilla, ja löylyvesi haetaan sieltä vesikanisteihin. Tontilta löytyvät maitokärryt, joihin voi lastata kanistereita helpottamaan vedenhakakua.

Puiden sahaaminen

Puukatoksesta tontin laidalta löytyvät sahat ja kirveet puiden pilkkomiseen. Pesässä poltamme vain kuivaa ja käsittelemätöntä puuaineista. Puuta kuluu päivässä valtava määrä, joten puiden pilkkomista riittää aina!

Saunanpesu

Saunat kaipaavat päivittäin pesua. Vaaleanpunaisesta varastosta löytyvät siivousvälineet. Pesu suoritetaan merivedellä, jota voi lämmittää tontilla sijaitsevassa vesipadassa. Pesuaineena käytämme mäntysuopaa. Oiva aika pestä saunat on odottaessa kiukaan lämpenemistä.

Alueen siistiminen

Alue pysyy siistinä kun sitä siivoaa! Roskat roskiin ja tupakantumpit niille tarkotettuihin astioihin. 

Pullonpalautus

Pullotuloilla katamme osan saunan kustannuksista. Kerää saunan alueella olevia juomapakkauksia ja vie ne pullonpalautuspisteelle. Muistatahan lajitella pullot ja tölkit - näin autat palauttajia.

Saunan lämmitys

Ennen saunan lämmitystä tyhjennä tuhkat arinasta ja tulipesästä. Saunat on hyvä lämmittää kuumiksi heti alkuunsa, niin ne pitävät pidempään lämpöä.