Category Archives: tiedote

Sompasauna jatkaa Kalasatamassa kesän 2018

Hyviä uutisia Sompasaunalta! Kaupunki lupasi jatkoa vuokrasopimukselle, joten ainakin vielä kesä 2018 saunotaan samalla rannalla, mutta uudessa saunassa! Rannalla on läpi talven avoinna ainakin yksi saunoista – omat klapit, vedet ja taskulamppu on hyvä ottaa mukaan.

Good news! Sompasauna was promised the lease for the summer 2018. The smaller sauna is always open in winter season, bring your own firewood, some water and a flashlight.

Sompasauna avattu kesäkaudelle 2016

Sompasauna on avattu kesäksi. Helsingin kaupunki jatkoi vuokrasopimusta ensi syksyyn, joten nyt kannattaa saunoa kuin viimeistä päivää!

Keväällä saunarannan varustuksessa on vielä puutteita, esim alueen vesihana aukeaa vasta lähempänä kesää, joten on hyvä ottaa omat löylyvedet mukaan.

Sompasaunaseura ry:n vuosikokouksessa valittiin uusi hallitus: Panu Finnilä (pj), Saara Louhensalo (vpj), Jani Lindqvist (sihteeri / jäsenasiat), Joha Grönvall, Tapio Savander, Arna Björkqvist ja Jaakko Keso.

Tervetuloa saunomaan!

Sompasaunaseura ry:n vuosikokous 23.3.2016

Sompasaunaseura ry:n vuosikokous on ke 23.3.2016 Lapinlahden sairaalassa klo 18. Sairaalan osoite on Lapinlahdentie 1 ja sisäänkäynti löytyy talon takaa länsipuolelta aidan portista sisäpihalle.

Autot voi pysäköidä Lapinlahdentielle tai sairaalarakennuksen eteen. Kokouksen jälkeen saunotaan Lapinlahden telttasaunassa, joten oma pyyhe ja muut varusteet mukaan! Tilaisuus on avoin vain yhdistyksen jäsenille.

Vuosikokouksessa käsitellään yhdistyslain vaatimat asiat, mm. esitellään viime vuoden tilinpäätös, toimintakertomus ja tulevan vuoden budjetti sekä valitaan hallitus seuraavalle kaudelle. Virallisten asioiden jälkeen keskustellaan lauteilla tulevaisuuden suunnitelmista.

Tervetuloa vuosikokoukseen!

Sompasaunalle Helsingin kulttuuriteko 2015 -palkinto

Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunta on myöntänyt Sompasaunaseura ry:lle Helsingin kulttuuriteko 2015 -palkinnon. Seitsemättä kertaa jaetun palkinnon rahallinen arvo on 5000 euroa.

Lautakunta painotti perusteluissaan Sompasaunan aitoa yhteisöllisyyttä ja omalaatuista luovuutta, joka tekee arjesta ilahduttavampaa sekä asukkaille että matkailijoille.

Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan puheenjohtaja Jukka Relander: ”Sompasauna edustaa paitsi saunakulttuuria myös suomalaista sisukkuutta. Kaikille avoin löylypaikka on rakennettu talkoovoimin, purettu ja jälleen rakennettu, ilman minkään valtakunnan tukea. On korkea aika antaa saunojen sankareille kaupungin virallinen tunnustus. Sompasauna edustaa urbaania omatoimisuutta, kyvykkyyttä ja halua ottaa haltuun käyttämättömäksi jäänyttä kaupunkitilaa. Tämä halukkuus tekee Helsingistä paremman paikan asua ja elää.”

Kulttuuriteko -palkinto on merkittävä tunnustus Helsingin yleisten saunojen kulttuurille, joka on vuosikymmenten taantuman jälkeen osoittamassa elpymisen merkkejä. Sompasaunaseura ry toivoo, että palkinto rohkaisee myös muita keksimään käyttöä joutomaalle ja että virkamiehet pääkaupunkiseudun ulkopuolellakin suhtautuvat avarakatseisesti kaupunkilaisten omatoimisiin hankkeisiin.

Palkintoa juhlistetaan Sompasaunan löylyissä lauantai-iltana 30.1. alkaen klo 1730, tervetuloa!

Lisätiedot: sompasauna@sompasauna.fi ja hallituksen jäsen Timi Wahalahti 0407192594 tai aktiivi Saara Louhensalo 0449337012.

Sompasaunan ranta tammikuu 2016